
در این مطلب میخانیم
برای دسترسی سریع تر روی عناوین فهرست کلیک کنید
- مقدمه
- توضیحات بصورت صوتی
- تعریف آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
- نگاهی مختصر به هنر نقاشی و هنرهای تجسمی
- هنرهای تجسمی چیست؟
- گزینههای مهم برای تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
- مرجع صدور مجوز آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
- مشخصات فرد مؤسس
- مشخصات مدیر مسئول
- شرایط عمومی ساختمان
- مدارک و مراحل تاسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
- برگزاری کلاس در رشتههای مختلف
- سایر شرایط اخذ مجوز آموزشگاه هنری و هنرهای بصری
- مدارک لازم برای اخذ مجوز آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
- مراحل ثبت تقاضای تأسیس آموزشگاه هنری و دریافت مجوز هنرهای تجسمی
- جمع بندی پایانی
راهنمای تاسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
آموزشگاه موسیقی و هنرهای تجسمی از قدیم یکی از پر مراجعه ترین آموزشگاه های هنری در کشور محسوب میشد و هنوز هم جزو اولویت های اصلی والدین برای آموزش به کودکان است. در نتیجه این بستر زمینه خوبی را برای درآمدزایی و تاسیس آموزشگاه نقاشی یا تاسیس آموزشگاه هنرهای تجسمی دارد.
راهنمای اخذ مجوز آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
تاسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی و اداره آن، میتواند یکی از پردرآمدترین و برترین مشاغل موجود در جامعه امروزی ما باشد. در این مقاله قصد داریم تا کمی در مورد هنر نقاشی و هنرهای تجسمی به بحثوبررسی بپردازیم و راهنمای تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی را خدمت شما ارائه دهیم.
نگاهی مختصر به هنر نقاشی و هنرهای تجسمی
نقاشی یکی از زیباترین و جذابترین انواع هنر در سراسر جهان است و برخلاف تصور برخی که این هنر را ساده و ابتدایی تلقی میکنند، هنر نقاشی از نظر تکنیکی بسیار پیشرفت داشته و امروزه در سراسر جهان این هنر در سبکهای مختلف و با متدهای مختلف آموزش داده میشود. همانطور که میدانید آثار هنرمندان نامدار در سطح جهان، بسیار گرانبها و ارزشمند هستند و امروزه این هنر صنعتی شده و شما میتوانید علاوه بر لذت بردن از توانایی خود در این هنر، از خلق آثار زیبای نقاشی درآمد نیز کسب کنید. [ مشاهده لیست آموزشگاه های هنری کشور ]
توضیحات صوتی مطلب

تاسیس آموزشگاه بازیگری

تاسیس آموزشگاه زبان

تمدید مجوز بازیگری
مشاوره در زمینه اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه هنری
برای تاسیس یک آموزشگاه هنری، علاوه بر سابقه هنری موسس و مدیر مسئول بایستی به بررسی شرایط و نیازهای جامعه نیز پرداخت. دریافت مجوز آموزشگاه هنری به تنهایی نمیتواند زمینهساز موفقیت شود. داشتن طرح توجیهی و برآوردهای لازم برای راهاندازی یک آموزشگاه هنری اهمیت دارد. به همین دلیل اگر قصد تاسیس آموزشگاه هنری را دارید حتماً با کارشناسان ما مشورت کنید.
علاقمندان میتوانید جهت مشاوره برای تاسیس موسسات آموزشی، انواع آموزشگاه و تاسیس موسسات فرهنگی، هنری و همچنین اطلاعات در مورد اخذ نمایندگی از برندهای آموزشی با کارشناسان موسسه مشاورین اندیشه آسیا با شماره ۰۲۱۸۸۹۰۶۵۳۲ تماس حاصل فرمایید و یا با ورود به آدرس سایت مجموعه به نشانی اینترنتی زیر اطلاعات بیشتری کسب نمایند.

هنرهای تجسمی چیست؟
به آن دسته از هنرهایی که قابلیت تجسم و شکلپذیری داشته باشند و به عبارتی با استفاده از آن هنر بتوان باورها، تخیلات، ایدهها و احساسات خود را بهوسیله مواد و مصالح به شکلی قابل رویت درآورد، هنرهای تجسمی میگویند. از جمله هنرهای تجسمی میتوان به نقاشی، خوشنویسی، مجسمهسازی، طراحی محصول، فیلمسازی، طراحی، عکاسی، سینما، گرافیک و… اشاره کرد. امروزه هر یک از این هنرها، حوزه فعالیت گستردهای دارند و شما میتوانید با گسترش توانمندیها در حوزه علاقهمندی خود، به درآمد سرشاری نیز دست یابید.
اگر شما به هنرهای تجسمی و یا نقاشی علاقه دارید، میتوانید با مراجعه به لیست مراکز آموزش هنری در وبسایت ایران آموزشگاه مراجعه نمایید و شرایط حضور در این کلاسها را مورد بررسی قرار دهید.
در ابتدای امر به بررسی مشخصات لازم در مورد مؤسس، مدیرمسئول و ساختمان آموزشگاه میپردازیم و سپس فرایند دریافت مجوز تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی را خدمت شما عزیزان شرح میدهیم.
گزینههای مهم برای تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
در هر نوع شغلی که قصد شروع آن را داشته باشید، انگیزه و علاقه، دو عامل بسیار مهم و قابلتوجهی است که باید آن را در درون خود حس کنید. علاوه بر انگیزه و علاقه، شما باید تمکن مالی لازم برای برپایی آموزشگاه، خرید تجهیزات، خرید یا اجاره مکان و…. را نیز داشته باشید. علاوه بر این موارد، فردی که قصد دارد آموزشگاهی را تأسیس نماید، باید شرایط و صلاحیت فردی لازم برای تأسیس آموزشگاه را نیز داشته باشد. این موارد در پروسه تأسیس آموزشگاه توسط مراجع ذیصلاح مورد بررسی قرار میگیرد.
مرجع صدور مجوز آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
مرجع ذیصلاح برای صدور مجوز راهاندازی آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اگر شما قصد تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی را داشته باشید، میبایست بر طبق قوانین و ضوابط موجود تأسیس آموزشگاههای هنری به اداره فرهنگ و ارشاد استانها بهعنوان مرجع اصلی صدور مجوز مراجعه نمایید. در ابتدای امر، میبایست درخواست خود را در سامانههای مربوطه ثبت کنید و پس از تأیید ابتدایی درخواست، مطابق قوانین و ضوابط باید مدارک لازم را به مرجع صدور مجوز ارائه دهید. نکته مهم این است که در جهت تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی، میبایست دو فرد را به مؤسس و مدیرمسئول به مرجع ذیصلاح معرفی نمایید و اطلاعات هویتی این افراد و همچنین اطلاعات ساختمان آموزشگاه را برای صدور مجوز تسلیم سازمان مربوطه کنید.

مشخصات لازم فرد مؤسس برای اخذ مجوز تأسیس آموزشگاه هنرهای تجسمی و آموزشگاه نقاشی
فردی که قصد دارد آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی را تأسیس نماید، باید دارای شرایط زیر باشد:
- تابع کشور جمهوری اسلامی ایران باشد.
- معتقد به دین اسلام یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون رسمی جمهوری اسلامی ایران باشد.
- معتقد به قوانین اساسی جمهوری اسلامی ایران باشد.
- برخوردار از حسن شهرت و نداشتن سوءپیشینه کیفری مؤثر
- در مورد آقایان، فرد میبایست دارای برگه پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت نظاموظیفه باشد.
فرد متقاضی باید بالای سیسال سن داشته باشد و یا متأهل باشد.
مشخصات مدیر مسئول آموزشگاه
همانطور که اشاره کردیم، برای تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی میبایست علاوه بر مؤسس، مدیر مسئول آموزشگاه نیز به مراجع مربوطه معرفی گردد. مدیر مسئول آموزشگاه مربوطه میبایست دارای یکی از شرایط زیر باشد:
- بهرهمندی از مدرک تحصیلات عالی {لیسانس یا بالاتر} مرتبط با نوع فعالیت هنری آموزشگاه.
- بهرهمندی مدرک از شورای ارزشیابی هنرمندان کشور در یکی از دجات ۱، ۲ و ۳ هنری
- اگر حوزه کاری آموزشگاه خوشنویسی است، برخورداری از انجمن خوشنویسان ایران و دو سال سابقه آموزش هنری به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آن زمینه
- دو سال سابقه آموزش هنری و برخورداری از مدرک فوق دیپلم در یکی از رشتههای هنری باتوجهبه فعالیت آموزشگاه { در استانهای کشور، بهغیراز استان تهران}.
- تاییدیه شورای مرکزی نظارت بر آموزشگاههای آزاد هنری مبنی بر صلاحیت لازم تجربی برای هنرمندان فاقد مدرک

شرایط عمومی ساختمان آموزشگاه
همانطور که اشاره شد، شما برای دریافت مجوز تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی میبایست علاوه بر اطلاعات فرد مؤسس و مدیر مسئول آموزشگاه، اطلاعات مربوط به ساختمان آموزشگاه را نیز به سازمان مربوطه ارائه دهید. از جمله شرایطی که ساختمان آموزشگاه باید داشته باشد، میتوان به برخورداری از متراژ موردنیاز، بهرهمندی از استانداردهای بهداشتی و امنیتی، برخورداری از تهویه مناسب، بهرهمندی از تجهیزات عمومی و اختصاصی موردنیاز و بهرهمندی از شرایط لازم تأیید ملک از سوی اداره نظارت بر امکان اشاره کرد. سایر ملزومات ساختمان مناسب عبارت است از: بهرهمندی ساختمان از نور طبیعی کافی، برخورداری از سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، رعایت مسائل ایمنی مانند برخورداری از کپسول آتشنشانی، برخورداری از تجهیزات آموزشی متناسب با حوزه فعالیت و… .

مدارک و مراحل تاسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
برگزاری کلاس در رشتههای مختلف
طبق شیوهنامه صدور مجوز آموزشگاههای آزاد هنری، هر آموزشگاه تنها در یک زمینه هنری اجازه فعالیت دارد مگر اینکه برای آموزشهای مختلف هنری مجوزهای جداگانه اخذ شود و مؤسسه مدنظر، به مؤسسهای چندمنظوره هنری تبدیل شود.
سایر شرایط اخذ مجوز آموزشگاه هنری و هنرهای بصری
- در آموزشگاههای مخصوص آقایان، مدیران مسئول و جانشینان آنها باید منحصراً مرد و در آموزشگاههای مخصوص بانوان این افراد میبایست منحصراً زن باشند.
- آموزشگاه هنری میبایست تک جنسیتی باشد و منحصراً مخصوص آقایان یا بانوان باشد.
- باید توجه داشته باشید که طبق شیوهنامه صدور مجوز آموزشگاههای هنری، تشکیل کلاسهای مختلط تبعاتی مانند لغو مجوز آموزشگاه را در پی خواهد داشت.
- طبق ماده ۲۱ شیوهنامه صدور مجوز آموزشگاههای هنری، تمامی کارکنان آموزشگاههای هنری مخصوص بانوان بهاستثنای کادر نگهبانی، زن و کلیه کارکنان آموزشگاههای مختص آقایان، مرد باشند.
مدارک لازم برای اخذ مجوز آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
برای پیگیری روند اخذ مجوز آموزشگاه هنرهای تجسمی و نقاشی، باید مدارک زیر را در سامانه آنلاین برای ثبت اطلاعات مؤسس یا مدیرمسئول آموزشگاه آپلود کنید. این مدارک عبارتاند از: تصویر کارت ملی، عکس پرسنلی، تصویر کرات پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان، کپی آخرین مدرک تحصیلی، لوح فشرده نمونه آثار هنری و اساسنامه آموزشگاه هنری آزاد به انضمام آگهی آخرین تغییرات ثبتی (این مورد مخصوص اشخاص حقوقی است).
مراحل ثبت تقاضای تأسیس آموزشگاه هنری و دریافت مجوز هنرهای تجسمی
برای شروع فرایند دریافت مجوز آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی و ثبت درخواست، پس از آمادهکردن مدارک لازم باید وارد پنجره خدمات وفا قسمت پروانه آموزشگاه آزاد هنری شوید و طبق راهنمای زیر، مراحل را طی کنید:
- ثبت تقاضای مربوطه جهت تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی و دریافت نام کاربری و کلمه عبور؛
- بارگذاری مدارکی که در قسمت قبلی اشاره کردیم و تکمیل فرمهای مربوطه؛
- تشکیل پرونده الکترونیکی و ارسال آن به اداره کل استان مربوطه؛
- در این مرحله، مدارک و درخواست شما توسط کارشناسان مورد بررسی قرار میگیرد. این بررسی ممکن است تا ده روز به طول انجامد.
- در صورت وجود نقصان در پرونده و مدارک، درخواست تکمیل داده میشود و شما بهعنوان متقاضی میبایست در طول ۷ روز کاری پرونده خود را تکمیل نمایید.
- در این بخش، نتیجه درخواست شما ظرف ۲۰ روز آماده میشود. در این مرحله ممکن است درخواست شما تأیید یا رد شود.
- پس از تأیید درخواست، دفتر آموزش پرونده متقاضی را مورد بررسی قرار میدهد و شورای مرکزی نظارت، نظر خود را در مورد پرونده متقاضی اعلام میدارد.
- در یک بازه زمانی دو ماهه، مدارک سوءپیشینه دریافت و استعلامهای لازم انجام میشود.
- پس از تأیید و گذراندن مراحل قبلی، در این مرحله، باید محل مناسب برای آموزشگاه را به مراکز مدنظر معرفی نمایید و طی ۱۰ روز تأییدیه لازم را اخذ نمایید.

تاسیس آموزشگاه کوچینگ

تاسیس آموزشگاه آنلاین

تاسیس آموزشگاه آرایشگری
جمع بندی پایانی در بحث اخذ مجوز آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی
با مطالعه فرایند و شیوهنامه اخذ مجوز تأسیس آموزشگاه هنرهای تجسمی و نقاشی دریافتیم که شما اگر قصد دارید آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی تأسیس کنید، باید از نظر فردی دارای مشخصات ذکر شده باشید و این فرایند دو الی سه ماهه را پشت سربگذارید.
این فرایند دریافت مجوز کاملاً بهصورت آنلاین است و شما میبایست پس از طیکردن این فرایند و اخذ مجوز، تا شش ماه نسبت به دایر کردن آموزشگاه اقدام نمایید، در غیر این صورت، مجوز تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی شما باطل خواهد شد. همچنین قابل ذکر است که مدت اعتبار مجوز آموزشگاههای هنری آزاد که آموزشگاههای نقاشی و هنرهای تجسمی نیز زیرشاخه آن هستند، سه ساله است و پیش از انقضای این مجوز، شما بهعنوان مؤسس یا مدیر مسئول میبایست در جهت تمدید مجوز خود اقدام نمایید.
در پایان پیشنهاد میشود که اگر شما عزیزان در ارتباط با اخذ مجوز تأسیس آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی اطلاعات و تجربهای ندارید، میتوانید با برقراری تماس با ایران آموزشگاه، از مشاوره و راهنماییهای متخصصان و مشاوران ما بهرهمند شوید.
پرسش و پاسش
۱- مرجع صادر کننده مجوز آموزشگاه نقاشی کجاست؟
مرجع ذیصلاح برای صدور مجوز راهاندازی آموزشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
۲- برگزاری کلاس در چه رشتههایی ممکن است؟
طبق شیوهنامه صدور مجوز آموزشگاههای آزاد هنری، هر آموزشگاه تنها در یک زمینه هنری اجازه فعالیت دارد مگر اینکه برای آموزشهای مختلف هنری مجوزهای جداگانه اخذ شود و مؤسسه مدنظر، به مؤسسهای چندمنظوره هنری تبدیل شود.
نویسنده: محمد ابراهیمی آزاد
بدون دیدگاه