آزمون بین المللی زبان ترکی YOS یوس

Türkçe Öğretim Merkezi

What is the YÖS Test

آزمون یوس yos یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کشور ترکیه است.

  • درجه اهمیت آزمون: بسیار مهم برای مهاجرت تحصیلی، شغلی
  • برگزار کننده: مرجع آزمون یوس دانشگاه های معتبر ترکیه

آزمون یوس YOS چیست؟

آزمون یوس را می‌توان یکی از کلیدهای طلایی برای تحصیل در کشور ترکیه دانست. این آزمون یکی ازآزمون های بین المللی زبان ترکس استانبولی است که مناسب برای دانشجویان بین‌المللی و متقاضی تحصیل در ترکیه است. همچنین یوس مورد تایید تمام دانشگاه‌های کشور ترکیه است و در صورت کسب نمره بالا می‌توانید در هر کدام از دانشگاه‌های این کشور که تمایل داشتید به تحصیل مشغول شوید. اما این آزمون از چند بخش تشکیل شده و برای چه زبانی طراحی شده است؟ برای پاسخ به این سوالات و همچنین کسب اطلاعات بیشتر درباره آزمون YOS، این صفحه از ایران آموزشگاه را تا انتها دنبال کنید.

bazigari kodak iranamozeshgah

آزمون ترکی ALES

bazigari kodak iranamozeshgah

آزمون ترکی TOMER

چند نوع آزمون برای تحصیل در کشور ترکیه وجود دارد؟

نکته‌ای که درباره پذیرش در دانشگاه‌های کشور ترکیه وجود دارد این است که دولت این کشور شرایط پذیرش و آزمون‌ها را به خود دانشگاه‌ها واگذار کرده است و از این رو هر دانشگاه در کشور ترکیه شرایط خاص خود را برای پذیرش دارد.

برای تحصیل در کشور ترکیه آزمون‌های مختلفی وجود دارد که برخی از دانشگاه‌های این کشور آن‌ها را به صورت اختصاصی با سوالات خود برگزار می‌کنند. از جمله آزمون‌های رایج در کشور ترکیه می‌توان به آزمون‌های SAT، Yos، Tomer، GRE و GMAT اشاره کرد که از هرکدام از آن‌ها برای تحصیل در رشته‌های خاصی در کشور ترکیه استفاده می‌شود. همچنین شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات درباره این آزمون‌ها به این لینک مراجعه کنید.

آزمون یوس به عنوان یکی از آزمون‌های اصلی

آزمون یوس یکی از آزمون‌های قدیمی و البته پرطرفدار در کشور ترکیه است که سال‌های زیادی است دانشگاه‌های بسیاری از آن برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی استفاده می‌کنند. آزمون یوس به طور کلی دانش هوش و مهارت‌های ریاضیات و هندسه دانشجویان را مورد بررسی و سنجش قرار می‌دهد و بر این اساس به آن‌ها نمره می‌دهد.

نکته‌ای که درباره آزمون یوس وجود دارد این است قبولی در این آزمون کار بسیار آسانی است و حتی اگر برگه را هم سفید تحویل دهید، نمره‌‎ای به شما تعلق خواهد گرفت. اما پذیرش در دانشگاه‌های کشور ترکیه است که کار را بسیار سخت می‌کند. در واقع دانشجویان برتر بسیاری در آزمون یوس شرکت می‌کنند و پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه امری کاملا رقابتی است. البته که هنوز هم پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه از طریق آزمون یوس آسان‌تر از پذیرش در دانشگاه‌های ایران از طریق کنکور است.

هزینه ثبت نام آزمون زبان ترکی یوس

ثبت نام آزمون YÖS از طریق سایت دانشگاه آنکارا صورت میپذیرد و پرداخت مبلغ از طریق سایت های واسط انجام میشود.

https://dilmerkezi.istanbul.edu.tr/tr/_

هزینه آزمون طبق پرسش های به عمل آمده از مراکز معتبر،هزینه آن از ۲۰ تا ۱۰۰ دلار متغیر خواهد بود. آزمون یوس در طول سال و ماه چندین بار انجام میشود و برای شرکت در آزمون نیاز به داشتن ویزا نیست و با پاسپورت توریستی هم امکان شرکت در یکی از شعبات دانشگاه آنکارا در شهرهای مختلف وجود دارد.

شرکت در آزمون یوس YOS

برای شرکت در آزمون یو‌س و قبولی در دانشگاه‌های کشور ترکیه از این طریق باید شرایط مختلفی داشته باشید. به عنوان مثال، تنها افرادی که تابعیت کشور ترکیه را ندارند، می‌توانند در آزمون Yos ثبت نام کنند. همچنین برای شرکت در این آزمون محدودیت سنی نیز وجود دارد. به این صورت که سن فرد متقاضی نباید بیشتر از ۳۰ سال باشد. البته این میزان دائما در حال تغییر است و هر دانشگاه برای آن شرایط خاص خود را دارد. به همین خاطر بهتر است که برای اطلاع از این شرایط به وب‌سایت آن‌ها مراجعه کنید.

دیگی دیگر از شرایط اصلی برای شرکت در آزمون یوس این است که فرد متقاضی برای شرکت در آزمون یو‌س باید حتما دیپلم پیش‌دانشگاهی یا دبیرستان چهارساله داشته باشد. البته افرادی هم که در حال تحصیل در سال چهارم دبستان هستند هم می‌توانند برای شرکت در این آزمون اقدام کنند.

بررسی سوالات آزمون یوس

آزمون یوس یکی از آزمون‌های ریاضی‌محور است. این آزمون همواره بر این موضوع تاکید دارد که دانشجویان باید بتوانند برای تحصیل در دانشگاه‌های کشور ترکیه توانایی محاسبه و هوش بالایی داشته باشند. به همین خاطر آزمون یوس به سه قسمت با عناوین هوش، ریاضیات و هندسه تقسیم شده است که همه آن‌ها در قالب یک بخش ارائه می‌شوند.

با توجه به اینکه آزمون یو‌س یک آزمون برای پذیرش در دانشگاه‌های کشور ترکیه است، زبان سوالات این آزمون به زبان انگلیسی هستند، اما یک بخشی هم در این آزمون وجود دارد که دانش و مهارت زبان ترکی استانبولی شما را مورد سنجش و بررسی قرار می‌دهد.

چگونه در آزمون YOS ثبت نام کنیم؟

چنانچه مایل به شرکت در آزمون ترکی یوس هستید، باید بگوییم که ثبت نام در ازمون یوس بسیار ساده انجام می شود. حال با ما همراه شوید تا مراحل ثبت نام در این آزمون بین المللی را گام به گام با هم پیش ببریم.

  • در شروع ثبت نام مدارک لازم از جمله کپی پاسپورت یا کپی شناسنامه البته با ترجمه ترکی و دو قطعه عکس پرسنلی را فراموش نکنید.
  • توجه کنید که جهت آمادگی برای آزمون یوس در کلاس های آمادگی زبان ترکی استانبولی یوس شرکت کنید. زیرا بدینوسیله به میزان تسلط خود بر مهارتهای زبان ترکی واقف می شوید. در نتیجه نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و با شرکت در کلاس های آمادگی مهارتهای لازم را کسب می کنید بنابراین در نهایت به موفقیت صد در صدی خواهید رسید.
  • در گام بعدی متقاضی ملزم به پرداخت هزینه ثبت نام برای شرکت در آزمون خواهد بود.

البته توجه کنید که قیمت آزمون در مراکز برگزارکننده امتحان مذکور متفاوت است. اما طبق پرسش های به عمل آمده از سایت های معتبر فرد داوطلب باید مبلغ ۲۰ تا ۱۰۰ دلار پرداخت کند.

  • داوطلب گرامی آمادگی برای آزمون YOS را فراموش نکنید چرا که ثبت نام و شرکت در آزمون بدون دانش کافی میسر نخواهد بود. شاید بپرسید چگونه آمادگی برای آزمون YOS را کسب کنیم؟ جای نگرانی نیست! شما با شرکت در آزمون آزمایشی یوس به راحتی یک یا دو روز قبل از آزمون اصلی، میزان دانش خود را محک می زنید. اطمینان داریم که بعد از دریافت نتیجه به تصمیم گیری دقیق تری برای شرکت در آزمون می رسید.

بررسی سوالات آزمون یوس

بخش اول آزمون یوس

بخش اول آزمون یوس به این صورت است که شما باید از سد ۸۰ الی ۱۰۰ سوال بگذرید. از این تعداد سوال، حدود ۵۰ الی ۶۰ درصد آن‌ها مربوط به سوالات هوش هستند. در ادامه ۳۰ الی ۴۰ درصد سوالات نیز برای بخش ریاضیات و ۱۰ الی ۲۰ درصد باقی‌مانده نیز مربوط به سوالات هندسه خواهند بود.

با توجه به اینکه دانشگاه‌ها مختار هستند که در سوالات دست ببرند و آن‌ها را تغییر دهند، بد نیست بدانید که در سوالات آزمون یو‌س برخی از دانشگاه‌ها ممکن است سوالات فیزیک، شیمی، زیست، جغرافیا یا تاریخ نیز مشاهده شوند.

بخش دوم آزمون YOS

بخش دوم آزمون Yos به این صورت است که دانش زبان ترکی استانبولی شما مورد سنجش قرار می‌گیرد. در این بخش معمولا خبری از نمره نیست و امتیاز‌بندی بر اساس سه حرف انگلیسی A، B و C انجام می‌شود. همچنین تاریخ برگزاری این بخش هم در مواقعی متفاوت است.

برخی از دانشگاه‌ها پس از قبولی دانشجویان در بخش اول، این مرحله را برگزار می‌کنند. این در حالی است که برخی از دیگر دانشگاه‌ها هم‌زمان و پس از بخش اول، بخش زبان ترکی را برگزار می‌کنند. در نظر داشته باشید که به دلیل پیچیدگی‌های خاص زبان ترکی استانبولی بهتر است در دوره‌های مختلف آموزش این زبان شرکت کنید که در ادامه به آن‌ می‌پردازیم.

حداقل نمره قبولی در آزمون یوس

با توجه به اختصاصی بودن آزمون یوس در دانشگاه‌های مختلف، هر دانشگاه نمره خاص خود را برای قبولی دارد. همچنین حداقل نمره قبولی به موارد مختلف دیگری مانند شهر قرارگیری دانشگاه مورد نظر در آن و امکانات آن بستگی دارد.

به عنوان مثال، برای پذیرش در رشته‌های مختلف پزشکی در کشور ترکیه در کلان‌شهرها باید حداقل نمره ۹۸ را به‌دست آورد. این در حالی است که برای شهرهای منطقه ۲ و شهرهای کوچک این نمره به ۹۵ می‌رسد. یا برای تحصیل در رشته داروسازی حداقل نمره قبولی در حدود ۹۵ است. در حالی که برای تحصیل این رشت در شهرهای منطقه دو و شهرهای کوچک به ترتیب باید نمره ۹۱ و ۹۰ را داشته باشید. البته برای تحصیل در برخی رشته‌ها مانندن دندان‌پزکشی شرایط برای شهرهای مختلف یکسان است و در هر حالت باید حداقل نمره ۹۳ را به‌دست بیاورید.

اگر هم قصد تحصیل در رشته‌های مهندسی در ترکیه را دارید، بد نیست بدانید که برای رشته‌های مانند مهندسی کامپیوتر در کلان‌شهرهای ترکیه باید در آزمون یو‌س حداقل نمره ۷۴ الی ۷۸ را داشته باشید. این در صورتی است که اگر قصد تحصیل در شهرهای منطقه ۲ یا کوچک ترکیه را داشته باشید، حداقل نمره به ترتیب به ۶۸-۷۵ و ۵۸-۷۰ کاهش پیدا می‌کند.

نکاتی که برای قبولی در آزمون یوس باید به آن‌ها توجه کنید

نکته‌ای که درباره محل‌های برگزاری آزمون یوس باید بدانید این است که آزمون یوس در تاریخ‌های خاصی در ایران نیز برگزار می‌شود. زمان برگزای آزمون یوس معمولی حوالی ۱۱ تیر ماه هر سال است و شما می‌توانید با مراجعه به دانشگاه تهران، این آزمون را بگذرانید. در نظر داشته باشید که دانشگاه‌های مختلفی در تهران وجود دارند که این آزمون را برگزار می‌کنند. از جمله این آزمون‌ها هم می‌توان به دانشگاه‌های قاضی آنتپ، دانشگاه علاالدین کیقبار و دانشگاه استانبول اشاره کرد.

منابع آزمون یو‌س

منابع مختلفی برای شرکت در آزمون یوس وجود دارند از جمله این منابع هم می‌توان به کتاب‌های Matematik 1 Yösdata، Matematik 2 Yösdata، Geometri Yösdata، IQ Yösdata و کتاب‌های اختصاصی یوس با عنوان‌های مختلف مانند متروپل اشاره کرد.

اعتبار آزمون یوس در دانشگاه‌های ترکیه

با توجه به اینکه آزمون یوس یک آزمون اختصاصی برای تحصیل در دانشگاه‌های کشور ترکیه است، بد نیست بدانید که نتیجه آزمون یو‌س شما تنها در دانشگاهی معتبر است که برای آن امتحان داده‌اید. چرا که هر دانشگاه آزمون یو‌س با سوالات خاص خود را دارد.

شرایط لازم برای شرکت در آزمون YOS ترکیه

برای شرکت در آزمون YOS ترکیه شرایط خاصی لازم است که داوطلبان ملزم به رعایت آن هستند. در زیر به بررسی شرایطی که داوطلبان برای این آزمون باید داشته باشند پرداخته شده است.

  • اولین شرط برای شرکت در این آزمون نداشتن تابعیت کشور ترکیه است. در واقع این آزمون ویژه افراد غیر تبعه ترکیه برگزار می‌شود و افرادی که تابعیت این کشور را دارند نمی‌توانند در آن شرکت کنند.
  • داوطلبان باید مدرک دیپلم یا پیش‌دانشگاهی داشته باشند. سیستم آموزشی کشور ترکیه همانند کشور ایران است و دانش‌آموزان پس از دوره پیش‌دانشگاهی یا دیپلم وارد دانشگاه می‌شوند.
  • داوطلبان بسته به دانشگاه مورد نظر باید به زبان انگلیسی یا ترکی استانبولی تسلط داشته باشند. در واقع دانشگاه‌های کشور ترکیه برخی متقاضیان خارجی با داشتن مدرک زبان انگلیسی و برخی دیگر با زبان ترکی استانبولی را پذیرش می‌کنند.

نمره قبولی برای رشته‌های مختلف در آزمون YOS

داوطلبان برای قبولی در آزمون یوس باید نمره مد نظر دانشگاه‌ها را کسب کنند. آزمون یوس برای رشته‌های مختلفی چون پزشکی و دندانپزشکی، داروسازی، مهندسی، هنر و سایر رشته‌ها برگزار می‌شود. به این نکته باید توجه داشت که شرط نمره در آزمون YOS برای دانشگاه‌های مختلف متفاوت بوده و طبیعتاً دانشگاه‌هایی با سطح بالاتر، متقاضیان با نمره بیشتر را پذیرش می‌کنند. نمره‌ای که داوطلبان برای قبولی در رشته‌های مختلف باید کسب کنند در جدول زیر بیان شده است.

نوع رشته دانشگاهی حدود نمره قبولی در آزمون یوس
رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی حدود ۹۰ به بالا
رشته داروسازی حدود ۸۵ به بالا
سایر رشته‌ها حدود ۵۰ به بالا

راه‌های موفقیت در آزمون یوس

داوطلبان بسیاری برای تحصیل در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه‌های ترکیه در آزمون یوس شرکت می‌کنند. این داوطلبان برای قبولی در دانشگاه‌های مورد نظر باید حد نصاب نمره را کسب کنند؛ بنابراین برای کسب نمره قبولی و موفقیت در این آزمون باید به نکاتی توجه شود که در زیر برخی از آنها بیان شده است.

  • شرکت در کلاس‌های آمادگی؛ یکی از مهم‌ترین راه‌های قبولی در آزمون یوس ترکیه، شرکت در کلاس‌های آمادگی آزمون است. داوطلبان با شرکت در این کلاس‌ها می‌توانند نقاط ضعف و قوت خود را بهتر بشناسند.
  • انتخاب منبع مناسب؛ منابع زیادی برای آزمون یوس ترکیه وجود دارد که برای قبولی در این آزمون باید منابع معتبر و به‌روز استفاده شود.
  • نحوه پاسخ‌دهی به سؤالات؛ سؤالات آزمون دارای سطح مختلفی هستند. برای پاسخ‌دهی به آنها باید سؤالات آسان‌تر را حل کرده و در صورت شک روی سؤالات آنها را پاسخ ندهید.

چه آموزشگاه‌هایی برای آماده‌سازی آزمون یوس مناسب هستند

با توجه به این که آزمون یوس یک بخش اختصاصی برای زبان ترکی استانبولی دارد و بسیار هم به این بخش اهمیت می‌دهد، باید برای پذیرش در دانشگاه‌های کشور ترکیه از طریق این آزمون، به این زبان تسلط داشته باشید. برای این کار هم می‌توانید در دوره‌های مختلف آموزشگاه‌های زبان شرکت کنید. آموزشگاه‌های زبان بسیاری وجود دارند که دوره‌های آمادگی آزمون یوس را ارائه می‌دهند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات درباره این آموزشگاه‌ها از طریق این لینک اقدام کنید اما ایران آموزشگاه در یک مطلب مجزا به معرفی برترین مراکز آموزش ترکی استانبولی پرداخته است که برای اطلاعات بیشتر وارد مطلب زیر شوید.

لیست ۱۰ تا از بهترین آموزشگاه ترکی استانبولی

ایران آموزشگاه؛ راهنمای شما برای شرکت در دوره‌های آماده‌سازی یوس

آزمون یوس یکی از آزمون‌های برتر و پرطرفدار برای پذیرش در دانشگاه‌های کشور ترکیه است که شرکت در آن می‌تواند مزایای بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد. آزمون یو‌س از دو بخش “ریاضیات، هوش و هندسه” و بخش “زبان ترکی استانبولی” تشکیل شده است که بخش دوم اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین خاطر شما می‌توانید برای تسلط به مهارت‌های زبان ترکی استانبولی از خدمات ایران آموزشگاه برای انتخاب آموزشگاه‌های زبان ارائه دهنده دوره‌های آمادگی آزمون یو‌س استفاده کنید.

پرسش و پاسخ

هزینه شرکت در آزمون یوس چقدر است؟

هزینه شرکت در آزمون YOS در مراکز آموزشی متفاوت است اما به طور کلی هزینه ثبت نام و شرکت در آزمون از  ۲۰ تا ۱۰۰ دلار متغیر خواهد بود.

چه کسانی باید در آزمون YOS شرکت کنند؟

همان طور که در متن مقاله شرح دادیم، داوطلبان برای اخذ پذیرش در دانشگاه های عالی و معتبر ترکیه نیازمند به شرکت در این آزمون زبان ترکی استانبولی هستند.

البته توجه کنید که برخی از دانشگاه ها قوانین متفاوتی در جذب دانشجو دارند به این صورت که حتی جهت تحصیلات تکمیلی هم نیازی به مدرک یوس نخواهید داشت. بنابراین قبل از هر اقدامی برای ثبت نام یا شرکت در آزمون یوس، شرایط پذیرش تحصیلی را به طور دقیق از دانشگاه مورد تقاضا جویا شوید.

مراکز برگزاری آزمون یوس YOS کجاست؟

طبق اطلاعات بدست آمده از مراکز رسمی جهت برگزاری آزمون YOS، در گذشته مرکز ازمون یوس تنها در برخی از شهر های ترکیه امکان پذیر بود. اما امروزه به دلیل استقبال بیشتر داوطلبان خصوصا ایرانیان، این آزمون زبان ترکی استانبولی، در سراسر دنیا از جمله ایران برگزار می شود. علاوه بر آن کشور ایران دارای مجوز رسمی از خانه اصلی ازمون یوس یعنی دانشگاه آنکارا است.

آیا امکان ادامه تحصیل در کشور در ترکیه بدون شرکت در آزمون YOS را خواهیم داشت؟

به طور کلی می توان گفت تدریس دروس در برخی از دانشگاه ها به صورت انگلیسی است که در آن صورت دیگر نیازی به اخذ مدرک آزمون YOS را نخواهید داشت.

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *