۹ شرط برای اخذ مجوز موسسات آموزشی خارجی
۹ شرط برای اخذ مجوز موسسات آموزشی خارجی طبق ۹ ماده و تبصرههای ذیل آن به شرح زیر میباشد.
شرایط و ضوابط اخذ مجوز نمایندگی مؤسسات آموزشی خارجی در ایران ونحوه فعالیت و نظارت برآنها
ماده ۵۴: صدور مجوز نمایندگی موسسات آموزشی خارجی درایران به تشخیص هیات نظارت استان، صرفاً برای آموزشگاههای آزاد دارای مجوز از سازمان که دارای شخصیت حقوقی بوده و حداقل نصف به اضافه یک اعضای هیئت مدیره آن دارای مدرک لیسانس به بالا هستند، امکانپذیر میباشد.
تبصره: آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد که موسس آن شخص حقیقی میباشد با پنج سال سابقه کار در صورتی که موسس و مدیر آن دارای حداقل مدرک لیسانس باشند، به تشخیص هیات نظارت استان بلامانع است.
ماده ۵۵: اخذ مجوز نمایندگی موسسات آموزشی خارج از کشور در ایران از طریق ارائه درخواست به همراه مدارک ذیل توسط موسس به هیات نظارت استان انجام خواهدشد:
۱. یک نسخه تفاهم نامه یا قرارداد پیشنهادی که مفاد آن شامل تعهدات موسسه آموزشی خارج از کشور در زمینه آموزش و سایر خدمات پشتیبانی لازم توسط آن موسسه باشد.
۲. تایید اصالت تفاهم نامه توسط سفارت کشور طرف قرارداد در ایران و یا وزرات امورخارجه کشور مبدا یا درج نام آموزشگاه در سایت رسمی موسسه طرف قرارداد که امکان رجوع و بررسی آن توسط سازمان مقدور باشد.
۳. یک نمونه گواهینامه رسمی پایان دوره موسسه طرف قرارداد به همراه ترجمه فارسی آن.
۴. تعهد موسس مبنی بر رعایت مفاد این دستور العمل.
ماده ۵۶: اعتبار موسسه آموزشی خارج از کشور به یکی از روشهای زیر توسط سازمان احراز و به عنوان یکی از مدارک آموزشگاه در پرونده درج میشود:
الف. موسسه خارجی طرف قرارداد قبلا طبق ضوابط سازمان ارزیابی شده باشد.
ب. تاییدیه کتبی اعتبار موسسه خارجی توسط سفارت یا کنسولگری جمهوری اسلامی ایران درکشور مبدا.
ج. استعلام همکاری با موسسه آموزشی خارجی، از وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، توسط سازمان.
ماده ۵۷: آموزشگاه دارای مجوز نمایندگی ازخارج کشور موظف است نکات زیر را رعایت کند:
۱. ارائه یک نسخه از محتوای آموزشی هر دوره به همراه ترجمه فارسی آن به سازمان، قبل از شروع دوره. ارائه محتوای آموزشی برای یک بار کفایت کرده در صورت تداوم آموزش همان حرفه بر اساس استاندارد قبلی نیاز به ارائه مجدد استاندارد نمیباشد.
۲. ارائه آمار کارآموزان حداکثر پس از گذشت یک سوم از طول دوره آموزشی به هیات نظارت استان.
۳. ارائه مشخصات مربیان دوره آموزشی مربوط قبل از شروع دوره، به هیئت نظارت استان.
۴.ارائه آمار شرکتکنندگان آزمون مربوط، به هیات نظارت استان.
ماده ۵۸: نظارتهای تخصصی درآموزش، آزمون، ارزشیابی و صدور گواهینامه در زمینه اجرای محتوای آموزشی موسسه خارجی، تابع ضوابط و سیستم آموزشی موسسه مزبور بوده و اعمال نظارتهای عمومی مانند حسن انجام تعهدات و خدمات به کارآموزان و رسیدگی به شکایت آنان طبق این دستور العمل، توسط سازمان انجام خواهد شد.
ماده ۵۹: مهلت اعتبار مجوز نمایندگی موسسات خارج از کشور تابع مدت قرارداد و یا تفاهم نامه همکاری حداکثر تا پنج سال میباشد و در صورت استمرار شرایط این دستورالعمل حداکثر برای مدت پنج سال دیگر قابل تمدید میباشد.
ماده ۶۰: شهریه این قبیل دورههای آموزشی بر اساس تفاهم نامه یا قرارداد آموزشگاه با موسسه آموزشی خارجی و شرایط حاکم بر رشتهها و با تایید هیات نظارت استان خواهد بود.
ماده ۶۱: آموزشگاههایی که دارای نمایندگی از موسسات آموزشی خارج از کشور بوده و از سازمان مجوز اخذ نموده باشند، میتوانند نسبت به تاسیس شعبه یا اعطای نمایندگی و یا سایر همکاریهای آموزشی با موسسات آموزشی داخل کشور با شرایط ذیل اقدام نمایند:
۱. اخذ موافقت هیات نظارت استان محل ایجاد شعبه.
۲. آموزشگاه مورد نظر برای ایجاد نمایندگی داخلی یا شعبه میبایست دارای پروانه تاسیس ازسازمان باشد.
۳. مدت قرارداد با نمایندگی داخلی از مدت قرارداد در تفاهم نامه فیمابین نماینده داخلی اصلی با موسسه آموزشی خارج از کشور بیشتر نباشد.
۴. نظارت بر عملکرد نماینده داخلی تابع ضوابط و شرایط مندرج در این دستورالعمل و مشابه نمایندگی اصلی خواهد بود.
ماده ۶۲: ارزیابی مدارک صادره در نمایندگیهای موسسات آموزشی خارج ازکشور توسط سازمان در صورت تایید اجرای دوره آموزشی توسط سازمان مطابق تفاهم نامه مربوط انجام خواهد شد.
ماده ۶۳: پذیرش و آموزش اتباع بیگانه، استفاده از مربیان خارجی، تبادل مربی و کارآموز در آموزشگاههای دارای نمایندگی مجاز از موسسات خارجی که در مناطق آزاد (تجاری، صنعتی و گردشگری) فعالیت مینمایند از هر حیث تابع قوانین حاکم بر مناطق آزاد و در صورت لزوم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح خواهد بود.
همانگونه که ملاحظه کردید رعایت این ۹ شرط برای اخذ مجوز موسسات آموزشی خارجی ضروری بوده و اشخاص برای راه اندازی موسسات و آموزشگاههای خارجی و اخذ نمایندگی فعالیت در ایران باید از آن تبعیت کنند.
مهم ترین سوالات پرسیده شده در این حوزه:
۱- آیا صرفاً فقط با ثبت یک موسسه آموزشی می توان اقدام به تاسیس آموزشگاه نمود؟
۲- مزایای ثبت موسسه آموزشی کدام است؟
۳- منظور از نماینده حقوقی در موسسات آموزشی چیست؟
۴- آیا ایجاد شعبه و نمایندگی از طریق ثبت موسسه امکانپذیر است؟
۵- آیا موسس “دارنده مجوز” حتماً باید عضو هیات مدیره موسسه آموزشی باشد؟
۶- آیا موسس “دارنده مجوز” حتماً باید جزو صاحبین امضای موسسه آموزشی باشد؟
۷- هزینه لازم برای ثبت یک موسسه آموزشی چقدر است؟
۸- در موضوع فعالیت یک موسسه آموزشی چه مواردی باید ذکر گردد؟
۹- ثبت یک موسسه آموزشی با چند نفر امکان پذیر است؟
۱۰- منظور از استعلام مجوز در ثبت موسسه آموزشی چیست؟
جهت پاسخ به این سوال و صدها سوال مهم دیگر در زمینه ثبت موسسات آموزشی در قسمت مقالات جستجو کنید.
همواره برای اطلاعات بیشتر در مورد تعاریف و مشاغل رشتههای تخصصی و اخبار آموزشگاهها میتوانید به بخش مقالات و اخبار مراجعه کنید تا بهترین مسیر برای انتخاب آموزشگاه مورد نظر خود را تجربه کنید.