۸ گام مهم برای یادگیری نویسندگی

نویسندگی پی بردن به حقیقتی است که پشت واقعیت‌های معمول زندگی جریان دارد. نویسنده برای پی بردن به این حقیقت و آنچه دیگران از دیدن آن عاجزند، می‌نویسد. این روزها که جوانان بسیاری سودای نویسنده شدن را در سردارند، باید بدانند که مسیر سخت و موانع بسیار است. نویسنده باید علاوه بر نوشتن و خواندن، زندگی شخصی خود را اصلاح کند و آن را به کار خود نزدیک ترکند. چراکه نمی‌شود کسی چنین رویای بزرگی در سرداشته باشد و زندگی اش دور از این رویا باشد. مدرسه مهارتی طلوع می تواند به شما در این راستا کمک شایانی کند. مدرسه مهارتی طلوع ارائه دهنده‌ی آموزش های مختلف آفلاین و آنلاین در در سراسر کشور است.

مسیر نویسنده شدن را چطور طی کنیم ؟

سوال اصلی همین است؛ چگونه رسیدن. بهتر است پیش از پاسخ به این سوال بسیار دشوار، به پرسش دیگری بپردازیم که پشت این پرسش پنهان شده است. آن هم این است که نویسندگان بزرگ، چرا می‌نوشتند؟ با بررسی یادداشت‌های روزانه آنها می‌توانیم به پاسخ ‌های جالب توجهی برسیم. برای برخی از آنها، نوشتن راه رهایی از زندگی کسالت‌بارشان بوده است. اما در مقابل بوده‌اند نویسندگانی که فقط برای رفع نیاز‌های مادی خود می‌نوشتند. عده‌ای دیگر از آنها، نوشتن را تنها تسکین ممکن برای مشکلات عمیق درونی خود می‌دیدند. به عبارتی نوشتن برایشان پناهگاهی امن، در جهان تاریک بیرونی بوده است. اما هنوز پاسخی برای سوالامان نیافتیم.

چگونه می‌توانیم نویسنده‌ای توانا شویم؟ پاسخ این است: گوش سپردن به ندای درونی ! اگر به زندگی نویسندگان نگاهی بیندازید، خواهید داد که تنها وجه مشترک میان همه آنها، گوش سپردن به ندای درونی بوده است. پس اگر صدایی از درونتان شما را به نوشتن فرامی‌خواند، فرصت را از دست ندهید. به گوشه‌ای، دور از دیگران پناه ببرید و نوشتن را آغاز کنید. بنویسید و بخوانید. آن قدر این کار را انجام دهید تا وجودتان با قلمتان هم‌سو شود. این تنها راه نویسنده شدن است.

قصه‌ها از کجا می‌آیند؟

از عمیق‌ترین لایه‌های وجودی شما! هیچ نویسنده‌ای نمی‌تواند به شما بگوید اگر این کارها را درکنار یکدیگر انجام بدهید، بهترین قصه را خواهید نوشت. هیچ کس به‌غیراز خودتان قادر نیست قصه‌های درونتان را صید کند و آنها را روی کاغذ بیاورد. پس قصه باید از درون شما نشئت بگیرد. دغدغه‌های شما، خاطرات شما، انگیزه‌های نهفته و تجربه‌های زیسته شما، همه و همه می‌توانند جان‌مایه یک قصه باشند. بسیاری از نویسندگان، بزرگ‌ترین آثارشان را با بسط دادن یک جمله معمولی شروع کردند. «پدربزرگ نمی‌دانست که با بقیه عمرش چه می‌تواند بکند؟» این جمله بسیار معمولی می‌تواند مایه یک داستان کوتاه یا رمان بسیار خوب باشد. بهتر است به ایده‌ها اجازه بدهید تا خودشان را آن‌طور که می‌خواهند به شما تحمیل کنند. خودتان را در معرض کتاب‌ها یا مکان‌های الهام‌بخش قرار بدهید. اصغر عبداللهی در کتاب «قصه‌ها از کجا می‌آیند؟» به زندگی هنری خودش اشاره می‌کند و یکی از اصلی‌ترین راه‌های ساختن داستان یا فیلمنامه‌های خود را حضور یافتن در مکان داستان می‌داند. مثلاً اگر می‌خواست فیلمنامه‌ای راجع به مردی بنویسید که در شهر اصفهان زندگی می‌کرد، خودش را ملزم می‌کرد تا در این شهر و حال و هوایش قرار بگیرد. یکی دیگر از اصلی‌ترین راه‌های خلق یک اثر داستانی، خواندن آثار داستانی بزرگ است. همه نویسندگان بزرگ معمولاً آثار نویسندگان پیش از خود را خوانده‌اند اما نه برای تقلید! بلکه برای یافتن شیوه‌های متفاوت نگارش، شخصیت‌پردازی، فضاسازی وبه طورکلی شیوه رمان نویسی. پس پیش از نوشتن رمان یا داستانتان حتماً آثار مهم داستانی را بخوانید.

قدم های مهم در راستای آموزش نویسندگی

اولین قدم این است که شما باید بسیار مطالعه داشته باشید و در یک جمله زیاد بخوانید. چه رمان و چه هر مطلب دیگری را زیاد بخوانید تا با انواع قلم های نویسندگان مختلف آشن شوید.

قدم دوم این است که حتما بدون خجالت و رودروایسی هر روز بنویسید. تفاوتی نمیکند خوب باشد یا بد. مهم این است  که دست و قلم و فکر تان را به نوشتن عادت بدهید.

قدم سوم اینکه حتما برای خود یک فضایی برای اشتراک گذاری انتخاب کنید. مثلا رایگان برای خود یک وبلاگ بسازید و در آن نوشته های خود را منتشر کنید.

قدم چهارم حتما سعی کنید در دوره های آموزش نویسندگی یا آموزش داستان نویسی شرکت کنید. یکی از بهترین آموزش های نویسندگی توسط استاد محمدرضا سرشار معروف به رضا رهگذر در مدرسه مهارتی طلوع آموزش داده شده است. برای مراجعه به این آموزش اینجا کلیک کنید.

قدم پنجم ارتباط خود را با استاید آموزش نویسندگی حفظ کنید. در مدرسه مهارتی طلوع امکان ارتباط با اساتید آموزش دوره ها در نظر گرفته شده است و شما می توانید با اساتید در حین آموزش ارتباط داشته باشید. در این ارتباطات مشکلات خود را رفع کنید.

در قدم ششم باید نوشته خود را در اختیار نویسندگان و متخصصین مختلف قرار دهید تا نوشته شما را نقد کنند. هر چقدر نقد بیرحمانه تری نسبت به نوشته شما انجام دادند شما بیشتر استقبال کنید.

در قدم هفتم بعد از شنیدن نقد های مختلف شروع به ویرایش نوشته ها کنید. هیچ ابایی از پذیرفتن اشتباهاتتان نداشته باشید.

در قدم هشتم شما به نویسنده شدن نزدیک شده اید. حال می توانید برای سایت های مختلف مقاله بنویسید یا کتاب داستان یا مقاله محبوب خودتان را شوع به نوشتن کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *