سینما چیست

سینما چیست؟ سوال مشترک علاقه‌مندان ورود به این صنعت

تاثیر سینما در دنیای مدرن یک موضوع غیر قابل انکار است. از ظهور این پدیده در قرن نوزدهم تا امروز که سینما به‌عنوان یک ابزار فرهنگ‌ساز در تمام جوامع پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد، این رشته همواره به‌عنوان یکی از پرتقاضاترین شاخه‌های هنری برای آموزش به‌شمار می‌رود. افرادی که قصد ورود به این هنر را دارند، در ابتدا باید با کلیات آن آشنا باشند. اگر شما هم قصد ورود به این صنعت پولساز دنیا را دارید و می‌خواهید بدانید که سینما چیست، با ما در این مطلب از سایت ایران آموزشگاه همراه باشید.

سینما چیست

کارکردهای مختلف سینما چیست؟

سینما به‌عنوان هفتمین هنر از هنرهای هفت‌گانه در‌ به طور رسمی در سال ۱۸۹۵ توسط برادران لومیر در فرانسه اختراع شد. این هنر نوظهور از همان ابتدا با تاکید بر جنبه‌‌های روانشناسانه در بیشتر کشورها گسترش یافت و به‌عنوان یک رقیب جدی برای سایر هنرها جای خود را در میان خانواده‌ها باز کرد.

گسترش شهرنشینی و توسعه تکنولوژی سینما را متحول کرد و رفته‌رفته در کنار کارکردهای زیبایی‌شناسانه و سرگرم‌کننده، اهداف فرهنگی، سیاسی و دفاعی نیز از سینما نشان داده شد. برای این که بدانید کارکردهای اصلی سینما چیست، به موارد زیر توجه کنید:

  • کارکردهای فرهنگی: برای فرهنگ‌سازی در جامعه
  • کارکردهای سیاسی: برای نشان‌دادن قدرت کشورها
  • کارکردهای دفاعی: برای جلوگیری از جنگ‌های نرم دشمنان
  • کارکردهای سرگر‌م‌کننده: به‌عنوان ابزاری برای تفریح
  • کارکردهای جامعه‌شناختی: به‌منظور بیان مشکلات جامعه به بیان سینمایی

سینما چیست

صوت و تصویر؛ دو عنصر اصلی سینما

برای رسیدن به پاسخ سینما چیست، باید با دو عنصر اصلی تشکیل‌دهنده این هنر آشنا بود. قابلیت استفاده از تمام هنرهای پیشین در سینما، این هنر را به یک صنعت چندبعدی تبدیل کرده است. سینما به‌عنوان یک ابزار چندرسانه‌ای از دو عنصر اصلی صوت (موسیقی، آواها و صداها) و تصویر (رنگ، نقاشی، حرکت و …) استفاده می‌کند.

تفاوت تئاتر و سینما چیست؟

در میان تمام هنرهای هفت‌گانه، هیچ رشته‌ای مانند تئاتر با سینما شباهت ندارد. پایه‌های اصلی سینما در تئاتر شکل گرفته‌اند و بیشتر افرادی که در صنعت سینما مشغول به کار هستند، یا از تئاتر وارد شده‌اند یا مطالعاتی در زمینه تئاتر داشته‌اند. برای دستیابی به جواب سوال سینما چیست، شناخت تفاوت‌های این صنعت و تئاتر یک گام بلند است.

مهم‌ترین تفاوت‌های تئاتر و سینما عبارت‌اند از:

  • تئاتر اجرای زنده است؛ اما سینما مجموعه‌ای از تصاویر ضبط‌شده را در بر می‌گیرد
  • تئاتر عوامل کم‌تری نسبت به سینما دارد
  • برای بازیگر شدن در تئاتر تجربه بیشتری نیاز است
  • رکن اصلی در سینما کارگردان و در تئاتر بازیگر است
  • مخاطب در تئاتر برای دیدن وقایع آزادی بیشتری دارد؛ اما سینما برای شما تعیین می‌کند که چه چیزی ببینید
  • سینما یک صنعت پولساز است؛ اما تئاتر جنبه تجاری بالایی ندارد
  • سینما از دوربین، تدوین و نمای نزدیک استفاده می‌کند؛ اما تئاتر این امکانات را ندارد
  • لوکیشن‌های سینما تنوع بیشتری دارند؛ اما تئاتر در یک مکان واحد اجرا می‌شود
  • سینما توانایی بالاتری برای استفاده از تکنولوژی دارد
  • سبک‌ها و ژانرهای اجرایی تئاتر نسبت به سینما محدودتر هستند

سینما چیست

یک اثر سینمایی از چه اجزایی تشکیل شده است؟

محصول نهایی سینما فیلم است. کارگردانان با تولید آثار سینمایی اهداف خود را بیان می‌کنند. یک سناریو جذاب و بازیگرانی که به این سناریو روح بدهند، اصلی‌ترین عوامل تولید یک اثر سینمایی هستند.  بر همین اساس برای حضور موفق شما در سینما و برای این که بدانید اصلی‌ترین اجزای سینما چیست؟ در ادامه اجزای اصلی یک اثر سینمایی را معرفی می‌کنیم.

۱. سکانس؛ مهم‌ترین بخش فیلمنامه

منظور از سکانس فصلی کامل از فیلمنامه است که از با دنبال کردن یک موضوع مشخص، تمام اتفاقات آن رویداد را تعیین می‌کند. سکانس می‌تواند از یک یا چند صفحه تشکیل شده باشد. با پایان یافتن موضوع و ورود به موضوع دیگر سکانس تمام می‌شود.

۲. صحنه چیست

بخش کوچک‌تری از سکانس را که از چند پلان تشکیل شده است را صحنه می‌گویند. صحنه‌ها متناسب با لوکیشن فیلمبرداری می‌توانند داخلی یا خارجی باشند یا در روز یا شب تصویربرداری شوند. از سوی دیگر به مکان تولید فیلم نیز صحنه می‌گویند که تمام شرایط محیطی و اتفاقات فیلم در آن‌ها رقم می‌خورد.

۳. پلان، نما یا شات کوچک‌ترین واحد فیلم است

هر پلان برشی از یک صحنه است که با تصویربرداری ممتد و بدون قطع اتفاق می‌افتد. به عبارت بهتر زمانی که فیلمبردار یک رویداد را ضبط می‌کند، تا زمانی که ضبط کردن آن تمام شود، پلان جریان دارد. یک پلان می‌تواند تنها یک ثانیه باشد یا حتی می‌تواند چندین ساعت را شامل شود. واژه‌های پلان، نما یا شات معانی مشترکی دارند و صرفا تفاوت‌ آن‌ها از نظر زبانی است که در زبان‌های مختلف به‌صورت زیر گفته می‌شوند:

  • شات: در زبان انگلیسی
  • پلان: در زبان فرانسوی
  • نما: در زبان فارسی

سینما چیست

عوامل اصلی در سینما

برای تولید یک اثر سینمایی باید با عوامل اصلی ساخت یک فیلم آشنا باشید. شناخت عوامل اصلی سینما در پاسخ به سوال سینما چیست، تاثیر فراوانی دارد؛ زیرا شناخت وظایف این عوامل آگاهی کاملی از فرایند تولید فیلم و ورود شما به این صنعت پولساز به دست می‌دهد. بر همین اساس در ادامه به مهم‌ترین عوامل اصلی سینما می‌پردازیم.

۱. فیلمنامه‌نویس کیست

خالق تمام کنش‌های یک فیلم سینمایی فیلمنامه‌نویس است. ایده اصلی او در قالب دیالوگ‌ها و شرح صحنه‌ها نوشته می‌شود و برای ساخت در اختیار کارگردان قرار می‌گیرد. در بسیاری از پروژه‌های سینمایی کارگردان و فیلمنامه‌نویس یک فرد است.

سینما چیست

۲. کارگردان کیست

کسی که تمام رویدادهای موجود در فیلمنامه را به‌صورت تصویری در کنار هم قرار می‌دهد، کارگردان است. کارگردان مهم‌ترین و اصلی‌ترین عامل ساخت فیلم است و با مدیریت و سازماندهی خود، عوامل دیگر را رهبری می‌کند. شما برای این که بدانید سینما چیست حتما باید با وظایف کارگردان آشنا باشید.

۳. بازیگر کیست؟

یکی از اصلی‌ترین عوامل موثر در ساخت یک اثر سینمایی بازیگر است. او به‌عنوان ابزار کارگردان اندیشه‌های نویسنده و کارگردان را به مخاطبان انتقال می‌دهد. علاقه بسیاری از افراد به بازیگری باعث شده است تا این رشته یکی از دلایل اصلی افراد برای ورود به سینما باشد. شما برای این که بدانید بهترین مسیر برای آموزش بازیگری سینما چیست، می‌توانید با مراجعه به صفحه لیست کلاس بازیگری در صفحه ایران آموزشگاه، طیف متنوعی از آموزشگاه‌های بازیگری را مشاهده کرده و برای حضوری موفق در سینما در بهترین مجموعه ثبت نام کنید.

از سوی دیگر در بسیاری از پروژه‌های سینمایی کودکان به‌عنوان نقش اصلی ظاهر می‌شوند. این افراد برای حضوری موفق در سینما باید آموزش‌های اصولی را پشت سر بگذارند. اگر شما علاقه دارید که کودکتان به یک بازیگر بزرگ تبدیل شود، برای رسیدن سوال تفاوت بازیگری بزرگسالان با بازیگری کودکان در سینما چیست، حتما به صفحه  کلاس بازیگری کودک در سایت ایران آموزشگاه مراجعه کرده و سرفصل‌های ارائه شده در بهترین مجموعه‌های معرفی‌شده را مطالعه کنید.

۴. سایر عوامل تاثیرگذار در تولید یک اثر سینمایی

علاوه بر سه عنصر اصلی تولید ساخت فیلم، عوامل دیگری نیز در این موضوع دخالت دارند که شناخت مسئولیت هر یک از آن‌ها برای این که بدانید مهم‌ترین مسئولیت‌های سینما چیست، به شما کمک می‌کنند. بر همین اساس مهم‌ترین عوامل در یک اثر سینمایی عبارت‌اند از:

  • تهیه‌کننده
  • مدیر تولید
  • گروه فیلمبرداری
  • گروه صدابرداری
  • گروه لباس
  • گروه صحنه‌آرایی
  • مجریان گریم
  • گروه موسیقی و آهنگسازی
  • تیم تدوین
  • گروه تدارکات
  • صداگذاران

 

سینما چیست

سبک در سینما چیست؟

پس از آشنایی با اجزای اصلی سینما و مهم‌ترین عوامل تولید اثر سینمایی، باید با مفهوم سبک در سینما آشنا باشید. سبک در سینما مجموعه‌ای از تکنیک‌هایی است که کارگردانان از آن‌‌ها برای جنبه‌های فرمیکال اثر خود استفاده می‌کنند. به‌طورکلی برای این که بدانید انواع سبک در سینما چیست، به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • معناگرا: سینمایی عرفانی، شاعرانه و مذهبی که به جنبه‌های روحانی و معنوی می‌پردازد
  • مستند: فیلمی از واقعیت‌ها یا بازسازی رخدادهای خاص با استناد به واقعیت‌های موجود
  • اکشن: فیلم‌هایی بر اساس تعقیب و گریز یا رویدادهای مبتنی بر زد و خورد
  • جنگی: بازسازی صحنه‌های جنگی واقعی یا صحنه‌های ناشی از تخیل نویسنده
  • موزیکال: فیلم‌هایی مبتنی بر ترانه‌ها و موسیقی‌ها
  • وسترن: گونه قدیمی سینما که مربوط به وقایع دهه‌های قدیم آمریکا است. وجود اسب، کلاه‌های مخصوص و اسلحه از مشخصه‌های این سبک هستند
  • وحشت: فیلم‌هایی مبتنی بر جنبه‌‌های هراس‌آور و ترسناک که بیشتر آن‌ها تخیلی هستند

سینما چیست؛ برای جواب سوال از موسسات ایران آموزشگاه کمک بگیرید

موسسات بسیاری در کشور وجود دارند که به آموزش مهارت‌‌های مختلف سینما می‌پردازند. این مراکز با رویکردی تخصصی به انواع شاخه‌های فیلمسازی، شناخت کاملی از سینما را در اختیار شما قرار می‌دهند. ایران آموزشگاه با لیست کردن تعداد بالایی از این مراکز، در انتخاب بهترین مجموعه به شما کمک می‌کند. مجموعه ما بدون توجه به فضای تبلیغاتی موجود، معتبرترین مراکز سینمایی را برای شما لیست کرده است. شما می‌توانید برای ثبت نام در بهترین موسسات سینمایی و آگاهی از رشته‌های ارائه‌شده در هر موسسه، از فهرست موجود در سایت ما کمک بگیرید.

پرسش و پاسخ

بهترین راهکار برای شناخت کامل سینما چیست؟

حضور در دانشگاه‌های سینمایی یا موسسات آزاد که شاخه‌های مختلف این رشته را آموزش می‌دهند.

تفاوت بازیگری تئاتر و سینما‌ چیست؟

حفظ راکورد، صداقت بازی، توجه به هم‌بازی، تمرکز بیشتر و بازی بر اساس رویدادهای هر صحنه، مهم‌ترین تفاوت‌های بازیگری تئاتر و سینما هستند.

منظور از سینه‌موبیل در سینما چیست؟

واحدهای سیار لباس، صحنه و فیلمبرداری که تجهیزات و لوازم جانبی این گروه‌ها را در هر لوکیشن به همراه دارند، سینه‌موبیل نام دارند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

بهترین راهکار برای شناخت کامل سینما چیست؟

حضور در دانشگاه‌های سینمایی یا موسسات آزاد که شاخه‌های مختلف این رشته را آموزش می‌دهند.

تفاوت بازیگری تئاتر و سینما‌ چیست؟

حفظ راکورد، صداقت بازی، توجه به هم‌بازی، تمرکز بیشتر و بازی بر اساس رویدادهای هر صحنه، مهم‌ترین تفاوت‌های بازیگری تئاتر و سینما هستند.

منظور از سینه‌موبیل در سینما چیست؟

واحدهای سیار لباس، صحنه و فیلمبرداری که تجهیزات و لوازم جانبی این گروه‌ها را در هر لوکیشن به همراه دارند، سینه‌موبیل نام دارند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *