۲۰ راهکار طراحی سایت برای جلب اعتماد کاربر
طراحی سایت یکی از حرفه های پر طرفدار این روزهاست. در حالی که عده ای هنوز در کسب و کارهای قدیمی خود غرق شده اند، افرادی با راه اندازی وبسایت اقدام به فروش اینترنتی یا ارائه خدمات خود مینمایند. آموزشگاه کامپیوتر یکی از مراکز مهم آموزش طراحی سایت و تخصص ویژه آن است. در این مقاله سعی داریم تا پا را فراتر نهاده و به متخصصین این امر توصیه هایی را برای جلب اعتماد کاربرهای سایت ارائه دهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به مطلب زیر مراجعه نمایید:
۲۰ راهکار طراحی سایت برای جلب اعتماد کاربر به شما کمک میکند تا درک بهتری از کاربر داشته و نیازهای اولیه کاربر را در اداره وب سایت خود رعایت کنید تا موفقیت بیشتری کسب کنید.
۱- به وعده های خود در طراحی سایت عمل کنید!
خب شاید این ساده ترین راه برای یک طراحی سایت و جلب اعتماد کاربران شما باشد. یک کاربر از شما چه میخواهد؟! اگر قرار است سایت شما تا ۵ روز دیگر آماده شود، خب پس باید طراحی سایت شما تا آن زمان تمام شود.
۲- اصول سازگاری در طراحی سایت
بهترین روش طراحی سایت این است که ما بدانیم اولاً کاربران ما چگونه احساس راحتی بیشتری میکنند که نیاز کمتری به آموزش در زمان استفاده را داشته باشند و ثانیاً تغییرات مورد نظر را به آهستگی و در طی یک بازه زمانی طولانی مدت در نظر بگیریم تا کاربر بتواند آرام آرام با تغییرات انس بگیرد و دچار سردرگمی در ساختار جدید سایت شما نشود.
۳- در طراحی سایت حرفهای باشید!
اگر به دنبال جلب اعتماد بیشتر کاربران سایت خود هستید، سعی کنید تا رعایت اصولی مانند ایجاد فضای خالی در وب سایت، رعایت ترکیب بندی و رنگ بندی متناسب با متون و قابل خوانا بودن محتوای ارائه شده به کاربر را در طراحی سایت خود همیشه در نظر داشته باشید. یادتان باشد هیچ گاه کاربرد را فدای زیبایی ظاهری نکنید!
۴- فریم ورک و چارچوب خودتان را در طراحی سایت داشته باشید.
یک کاربر در صفحه ای محتوایی را مشاهده مینماید، مشخصا توقع دارد با عبور به صفحهای دیگر طی همان قالب قبلی محتوای جدید را مشاهده کند. شما همیشه باید در نظر داشته باشید که طراحی سایت شما به گونه ای نباشد که مخاطب برای مرور در صفحات شما همواره با یک چینش و ظاهری متفاوت روبرو شود. در طراحی سایت یک مثال است که میگویند یک صندلی در یک اتاق، یک اتاق در یک خانه، یک خانه در یک محله و یک محله در یک شهر معنا پیدا میکند. این به این معنا است که باید اصول و تناسب همیشه درطراحی سایت از یک قاعده مشخصی پیروی کند و ساختار شکنی های غیر متعارف باعث سردرگمی مخاطب خواهد شد.
۵- سبک خودتان را در طراحی سایت به کار بگیرید!
همیشه، تقلید و پیروی کردن از دیگران، چیزی است که باعث حس بی اعتمادی به کاربر می گردد. شما حتماً دیده اید تجارت هایی را که از سعی میکنند خود را چه از نظر نام و عنوان و چه از نظر ظاهر شبیه رقبای موفقشان نمایند. بیشتر کارفرماها دوست دارند که طراحیسایت ای شبیه به وب سایت های رقیب خود داشته باشد، این حرفه طراح سایت است که بتواند او را از خطرهای ایجاد شده برای ایجاد حس اعتماد کاربرانشان متوجه سازد.
۶- طراحی سایت برای کاربران، نه موتورهای جستجو
افراط در سئو، چیزی است که محبوبیت و القای حس اعتماد یک کاربر را خدشه دار میکند. سئو در طراحی سایت، نقش بزرگی را ایفا میکند، اینکه کدهای سایت به چه صورتی در سایت نمایش درآیند، کلمات کلیدی چگونه لینک شوند، تعداد استفاده از المان های مورد نیاز در هر صفحه و بسیاری از موارد دیگر هستند که در زمان طراحی سایت باید در سئو در نظر گرفته شود. وقتی شما کاربر را فراموش می کنید و یادتان می رود این مطالب را برای چه کسی می نویسید، مخاطب شما حس بی اعتمادی نسبت به سایت شما پیدا خواهد کرد.
۷- تغییرات در طراحی سایت، آهسته و پیوسته
کاربر شما در هنگام مراجعه به وب سایت شما، می خواهد از رویکرد منطقی تغییرات که برای او قابل درک، تشخیص و دارای روندی آهسته باشد برخوردار گردد، پس سعی کنید در طراحی سایت به کاربران خود القا کنید که شما همان کسی هستید که در صفحه قبل هم بودید !
۸- شناخت تمایلات کاربران و تطابق آن در طراحی سایت
هیچ انسانی دوست ندارد متوجه شود که فریب خورده است و یا مجبور به انجام کاری شود که نمیخواهد. اگر شما در ابتدای یک صفحه یک پاپ آپ تبلیغاتی در نظر گرفتید، در حقیقت به صورت مشخصی خواسته اید آن چیزی که خودتان میخواهید را به زور به کاربر نشان دهید! این حس خوبی برای کاربر ایجاد نمیکند. یا مثلاً اگر قرار است که با فروش این فایل، نیازمندی هایی از کاربر را برطرف سازید ولی این فایل حاوی آن نیازمندی ها نیست، مصداق اصلی تقلب در سایت را پدید آورده اید.
۹- طراحی فرآیند های طراحی سایت، سادگی یا ساده لوحی؟!
در طراحی سایت باید بتوانید به سادگی و با کمترین فرآیند های کاری به مخاطب آن چیزی که باید را ارائه کنید. بزرگترین اشتباه توضیح واضحات است؛ بیشتر از اینکه کارکرد مثبتی داشته باشد، باعث ایجاد حس توهین به کاربر خواهد شد. سعی کنید مواردی را که کاربر خود میتواند به سادگی کشف نماید را برای کاربر نگاه دارید تا لذت درک و کشف آن را کسب نماید.
۱۰ – طراحی سایت مطابق سلیقه کاربران، افراط و تفریط ممنوع!
همیشه سعی کنید بازخورد کاربران سایت های مختلف و سایت خودتان را داشته باشید. امروزه فرآیند های تشخیص خودکار سلایق کاربر از طریق بازخوردهای کار با یک وب سایت بوجود آمده است که مطابق با آن بتوان به ارائه محتوا و یا شکل ظاهری یک وب سایت پرداخت. در درجه اول به نظر ایده بسیار جالب و کاربردی می آید، اما همیشه یک نقطه بحرانی همراه خود خواهد داشت و آن این است که تا چه زمانی و چه مقداری از چه اطلاعاتی را میتوان از کاربر جمع آوری نمود که به او حس ورود به حریم خصوصی و ردیابی او را ندهد.
۱۱ – بهتر است سایت داینامیک (Dynamic) باشد
زمانی که سایت داینامیک باشد، بخشهای مختلف آن به یکدیگر متصل هستند. برای مثال زمانی که یک مقاله جدید در وبلاگ منتشر شود، خودبخود در صفحه اصلی سایت نیز مقاله نمایش داده می شود. توسعه سایت داینامیک راحت است، یعنی افزودن امکانات جدید، وبلاگنویسی و … راحتتر و اسانتر صورت می گیرد.
۱۲ – رنگ بندی جذاب داشته باشید
رنگها ابزار قدرتمند و پراهمیتی در طراحی یک سایت محسوب می شوند و اصول استفاده از رنگها و ترکیب آنها در طراحی سایت باید رعایت گردد. انتخاب رنگ در زمان طراحی سایت بستگی به محتوا و نوع سایتی که می خواهید داشته باشید دارد. مثلا در سایتهای علمی و تحقیقاتی چون مقالات اهمیت دارند باید از رنگهای ساده تر استفاده شود یا استفاده از متن سیاه به همراه پس زمینه سفید باعث جلوگیری از خستگی چشم کاربر شده و باعث میشود کاربر مدت زمان بیشتری را برای خواندن مقالات صرف کند. در طراحی سایتهای فروشگاهی و خدماتی بهتر است از رنگهای شاد استفاده شود تا جلب توجه کند.
۱۳ – استفاده از تصاویر با کیفیت و خلاقانه
داشتن ظاهری مناسب و خوب و زیبا به نظر آمدن سایت مهمترین هدف استفاده از تصاویر در طراحی سایت می باشد. وجود تصاویر مرتبط با موضوعات و همچنین با کیفیت بالا در یک سایت باعث می شود محیط سایت خشک و بی روح به نظر نرسد.
۱۴ – تطابق وب سایت با مرورگرهای مختلف
وب سایت شما نباید فقط با یک مرور گر تطابق داشته باشد. مرورگرهای مختلفی (مانند فایرفاکس، کروم، اپرا و …) وجود دارند و بستگی به محیط و ابزارها و نوع کار آنها علاقه مندان متفاوتی دارند، حال شما باید وب سایت خود را مطابق با انواع مختلف مرورگرها طراحی کنید تا هرشخصی با هرسلیقه ای در انتخاب مرورگر بتواند به راحتی و بدون مشکل وارد محیط سایت شما شود.
۱۵ – رعایت نکات سئو
سئو پروسه ای می باشد که به بهبود عملکرد سایت کمک می نماید. عملیات سئو در بازاریابی آنلاین سایت به این منظور بهره گیری می شود تا طراحی سایت را مطابق با استانداردهای موتورهای جستجو (به ویژه گوگل) تنظیم و بهینه کند.
۱۶ – سایت واکنش گرا طراحی کنید
تعداد کاربرانی که از طریق تلفن هوشمند از اینترنت استفاده و وب گردی میکنند در حال زیاد شدن است. پس باید طراحی سایت به گونه ای انجام شود که بر روی تمامی دستگاهها قابل نمایش باشد. سایت باید واکنش گرا بوده و با هر سایز صفحه نمایش (تلفن همراه، تبلت، تلویزیون هوشمند و …) هماهنگ شود.
۱۷ – عضویت در شبکه های اجتماعی
امروزه با افزایش تعداد شبکه های اجتماعی، عضویت در این شبکه ها و اشتراک گذاری مطالب خود با سایر افراد باعث ارتباطات بیشتر می گردد و استفاده از شبکه های اجتماعی و سیگنال های آن برای موتورهای جستجو و مخصوصا گوگل به عنوان یکی از آیتم های تاثیر گذار برای رتبه بندی سایت تبدیل شده است.
۱۸ – به روز رسانی مرتب مطالب و محتوای سایت
با به روز رسانی منظم و هدفمند باعث ایجاد انگیزه در کاربران شده تا برای خواندن مطالب جدید به وب شما بازگردند. همچنین موتورهای جستجو به مطالب جدید واکنش خاصی نشان می دهند و به این ترتیب به سئوی(بهینه سازی) وب سایت خود نیز کمک می کنید.
۱۹ – بالا بودن سرعت سایت
یک بخش بسیار مهم هم در طراحی سایت و هم در بخش بهینهسازی و سئو سایت مربوط به سرعت سایت است. هر چقدر مطالب مفید و کاربردی و جذاب ارائه نمایید اما سایت کندی داشته باشید رتبه خوبی در نتایج جستوجو نخواهید داشت. سرعت سایت جز نکات بسیار مهم است که همیشه باید در نظر قرار گرفته شود.
۲۰ – قانون ۵ ثانیه ای
شما فقط ۵ ثانیه فرصت دارید تا اهداف و کلیات سایت و محتوای خود را به مخاطب معرفی و مخاطب را جذب نمایید. یعنی طراحی سایت شما باید به گونه ای باشد که مخاطب در نگاه اول به این برسد که می تواند از سایت شما نهایت استفاده را ببرد. اطمینان حاصل کنید که سایت شما ویژگیهایی دارد که سریع و بدون فوت وقت، چیزی که مخاطب به دنبال آن به سایت شما آمده را در اختیار او قرار میدهد تا او دلیلی برای باقی ماندن در سایت شما داشته باشد.
بدون دیدگاه