موارد عدم صلاحیت سازمان بازرسی کشور
موارد عدم صلاحیت سازمان بازرسی کشور | شکایاتی که رسیدگی به آنها در صلاحیت سازمان بازرسی کل کشور نمیباشد.
۱. اختلافات و دعاوی بین اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی با یکدیگر
(ازجمله شرکت های تعاونی، شرکت های خصوصی، سازمان های مردم نهاد)
حسب مورد رسیدگی به اختلافات بین اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی با یکدیگر اعم از شکایات حقوقی و کیفری، با دادسراهای عمومی و انقلاب و دادگاههای عمومی و کیفری صالحه میباشد. علاوه بر این رسیدگی به اختلافات خانوادگی نیز در دادگاههای حقوقی و خانواده مورد رسیدگی قرار میگیرد.
۲. شکایت از آراء صادره و روند رسیدگی قضات
شکایت از آراء صادره، نحوه رفتار قضات و روند رسیدگی به پروندههای مطروحه در محاکم و مراجع قضائی (از جمله دادگاه های عمومی و انقلاب و دیوان عدالت اداری) بر اساس بند (ج) ماده ۲ قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور، صرفا رسیدگی به سوء جریانات اداری و مال مراجع قضایی و واحدهای تابعه دادگستری در صلاحیت سازمان بازرسی کل کشور بوده و سازمان حق ورود به آراء قضات، نحوه رفتار قضات و یا هرگونه روند رسیدگی به پرونده در مراجع قضایی را ندارد به همین دلیل هر گونه شکایت در این خصوص، موجبات رد شکایت را فراهم می آورد.
۳. مطالبه وام یا کمکهای مالی و نظایر آن
برای سازمان چنین وظایفی منظور نگردیده و از این جهات منابعی نیز به این سازمان اختصاص داده نشده است فلذا رسیدگی به چنین درخواست هایی، خارج از وظایف سازمان بوده و منجرب به رد درخواست خواهد شد.
۴. شکایات مربوط به گرانفروشی
مسئولیت پیگیری و رسیدگی به این شکایات بر عهده سازمان تعزیرات حکومتی می باشد و شاکی در بدو امر میبایستی به این سازمان مراجعه نماید و در صورت عدم دریافت پاسخ به سازمان بازرسی کل کشور مراجعه نماید.
۵. رسیدگی به شکایات از روند انتخابات
رسیدگی به شکایات از روند انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و شوراهای اسلامی شهر و روستا و نیز اعتراض به رد صلاحیت افراد داوطلب در این امور مراجع رسیدگی به این امور در قوانین مربوط تعیین و تصریح شده است.
۶. اعتراض به تصمیمات و آراء مراجع غیرقضائی
اعتراض به تصمیمات و آراء مراجع غیرقضائی نظیر کمیسیونهای مالیاتی، ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها، هیأتهای حل اختلاف کارگری. رسیدگی به این اعتراضات حسب مورد در صلاحیت کمیسیونهای تجدیدنظر و یا دیوان عدالت اداری است. چنانچه سوء جریانی در رسیدگی و یا نقض قانون و یا سوء استفاده از موقعیت شغلی بوده و دلایل کافی ارائه شود، سازمان فقط در این موارد رسیدگی میکند.
موارد زیر نیز خارج از صلاحیت سازمان میباشد:
- رسیدگی به تخلفات مطبوعاتی
- رسیدگی به تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی
- رسیدگی به تصمیمات شورای نگهبان در زمینه تایید و یا رد صلاحیت کاندیداها در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و کاندیداهای شوراهای اسلامی شهر و روستا
- رسیدگی به تصمیمات دیوان محاسبات کشور
همچنین شما میتوانید برای مشاهده موارد صلاحیت سازمان بازرسی کل کشور به مطلب قبلی مراجعه فرمایید. توضیحات تکمیلی نکات شکایت از آموزشگاه ها از طریق بازرسی کل کشور نیز در مقاله مربوطه بیان شده است که برای مطالعه بیشتر میتوانید به آن مراجعه کنید. (قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور)
I’m not that much of a online reader to be honest but
your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site
to come back in the future. Cheers
Thank you for commenting. We wish you success